anna antonu seviyor

    kendisine anında ısındığım, sempati duymaya başladığım, sıcak mı sıcak kanlı, hoşsohpet insan. sinemasever biridir ayrıca. sinema hakkındaki görüşleriyle beni etkilemiş taze vampir. (iyi gaza getirir ayrıca...*)
    (30.04.2006 13:04)

expanded universe

    genişletilmiş evren. star wars'ta asıl hikayeye bağlı giden ama asıl hikayeden kat kat daha zengin bir içeriğe sahip olan "hikayeler topluluğu". tamemen yeni karakterleri barındırabilir. hikayeleri herkes yazabilir ancak yazdığınız hikaye zaten var olan hiç bir hikayeyle çelişmemelidir. eğer çelişmiyorsa hikayeniz incelenir ve beğenilirse sizin de expanded universe'te bir hikayeniz oluşur.
    bunlar içerisinde "star wars kronolojisi" şimdiye kadar gördüğüm en iddialı eserlerdendir.

    ayrıca (bkz: timothy zahn)
    (30.04.2006 08:05)

telekinezi

gotik

    bazı insanların hayat tarzı. böyle insanlara goth denir. bunlar genellikle siyahlar içerisinde gezerler, gotik müzik dinlerler, bir şeylere hep tepkileri vardır... çoğu goth acı içerisindedir hep. örneğin küçük emrah türkiye'nin en goth insanıydı bir zamanlar*
    (30.04.2006 07:25)

may the force be with you

    star wars alemindeki efsanevi klişe söz. 'güç seninle olsun' şekline çevrilmiştir türkçeye. jedi'lar kullanır bu sözü.
    (29.04.2006 12:20)

integral

ay tutulması

    dünyanın güneş ve ay arasına girmesi sonucu dünyanın ay üzerinde gölge oluşturması durumudur.
    (22.04.2006 00:48)

cinderella man

    hiç bir yenilik taşımayan, a beautiful mind 2 gibisinden bir film. bakınız anlatılan (anlatılmak istenen) konuya:

    amerikalı bir boksör güzel güner yaşıyor, maçlar kazanıyor...
    amerika büyük bunalım'a giriyor, amerikalı boksör maç haybetmeye başlıyor...
    amerika ve amerikalı boksör aç, ailesi (halkı) da aç...
    amerikanın rakipleri ortaya çıkıyor, 'amerikalı boksör'ün ulaşılamaz rakibi ortaya çıkıyor...
    amerika ve amerikalı boksör toparlanıyor...
    amerikalı boksör halkın tarafında. halk onu destekliyor. kazanması için tek yürek oluyorlar, maçlara çıkıyor...
    amrikalı boksör en büyük rakibini yeniyor, amerika bütün zorlukları aşarak büyük bunalım'ı atlatıyor...
    amerikalı boksörü artık kimse tutamaz...

    söylenmek istenen çok açık: amerika ne kadar zor günler yaşarsa yaşasın eninde sonunda kendini toparlar, tekrar eski ihtişamına geri döner...

    not: hollywood, sinemadan anlayan insanların gözünde bir kez daha kaybeder, nakavt* olur. bir daha ayağa kalkamaz...
    (22.04.2006 00:06)

titanic 2

    çekilmesi durumunda; yapımcalarına, yönetmenine, oyunculararına karşı var olan saygımın sıfırlanacağı filmdir. ayrıca hollywood'un ne kadar paracıl ve sanattan uzak olduğunu gösterebilecek (olası) filmdir.
    (21.04.2006 23:50)

huy

    kişisel özellikler kümesi, haysiyet.

    ayrıca rusça'nın en güzel ve en çok kullanılan kelimesidir. kendi başına sadece bir tek anlamı omasına rağmen, nerdeyse her cümleye girebilme özelliği taşır. ilginçtir ki türkçede yine üç harfli bir tercümesi mevcuttur, ve daha da ilginçtir ki türkçedeki tercümesi de türkiyede en sevilen ve en çok kullanılan kelimelerdendir (ve çekimli halleri her cümlede kullanılabilir)...
    (16.04.2006 21:36)

aemaeth

    ibranice gerçek anlamına gelen kelime.
    kelimenin güzelliği, başındaki 'ae' kısmının atılmasıyla geriye kalan maeth kelimesinin ibranice 'ölüm' anlamına gelmesindendir.
    yahudi efsanesine göre golem denen çamurdan yaratılan yaratıkların alnına bu kelime yazılırmış, ve bu yaratıklar güçlerini bu kelimeden alırlarmış. ancak 'ae' kısmı silinince, toprağa, geldikleri yere dönerlermiş.
    (15.04.2006 12:33)

natalie portman

    gerçek soyadını okul çağlarından beri sır gibi saklamış olan kişidir. bunun nedeni, şayet olumsuz, kötü bir rolde oynarsa (ki şimdiye kadar oynamamıştır) ailesinin bundan zarar görmesini engellemektir (dikkat edilirse 'portman' yahudi bir ad değildir, büyük annesinin kızlık soyadıdır).

    ayrıca her şeye rağmen gerçek soyadını bildiğim kişidir.
    (12.04.2006 23:54)

natalie portman

    9 haziran 1981 israil doğumlu aktris. söylenene göre, pizzacıya gittiği günlerden birinde bir mankenlik ajansında çalışan bir adam tarafından keşfedilmiştir. ancak natalie manken olmak istemediğini aksine aktris olmak istediğini söylemiştir. daha 12 yaşında ilk rolünü leon'da (* the professional) oynamış ve bu rolüyle ilerde çok büyük bir aktris olacağına işaretler vermiştir. uzun lafın kısası natalie portman, harvard'da psikoloji okudu, lisesini madalyayla bitirdi, dünya çapında çalışan yardım kuruluşlarına üye... ve kanımca holivut'un en yetenekli ve düzgün aktrislerinden biri.
    (12.04.2006 18:16)

öğüt

    bir insana verilebilecek en güzel şeylerden biridir, tecrübe paylaşımıdır. lakin kaş yapayım derken göz de çıkartılabilir. bazen inanlar tarafından yanlış öğütlerin verildigi de görülür.
    (07.04.2006 00:22)

666

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-9

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.